نکات نگهداری خودرو در تابستان
نگهداری از خودرو چه در فصول گرم و چه سرد به حفظ ایمنی و ارزش خودرو کمک میکند. اما نحوه نگهداری از خودرو در هر فصلی بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد.
- بررسی سیستم سرمایش
در هوای گرم، سیستم خنک کننده خودروی شما تحت فشار شدید قرار می گیرد. اطمینان حاصل کنید که سطح رادیاتور، شیلنگ ها و مایع خنک کننده در شرایط خوبی هستند. هر گونه زباله را از پره های رادیاتور تمیز کنید و در صورت نیاز به تعویض مایع خنک کننده آن را تعویض کنید.
- تهویه مطبوع
سیستم تهویه مطبوع خود را از نظر نشتی بررسی کنید و در صورت لزوم مبرد را دوباره شارژ کنید.( مبردها در اکثر چرخههای تبرید تغییر فاز داده و از مایع به گاز و سپس برعکس تبدیل میشوند). فیلتر هوای کابین را تمیز یا تعویض کنید تا از خنک شدن کارآمد اطمینان حاصل کنید.
- تعمیر و نگهداری لاستیک
فشار باد لاستیک به ازای هر 10 درجه افزایش دمای هوا، یک تا دو پوند بر اینچ مکعب افزایش مییابد. با توجه به این نکته و دفترچه راهنما باید لاستیکها را به میزان استاندارد باد کنید. اگر لاستیک کمتر از حد استاندارد باد شود به دیوارههای کناری خود فشار وارد میکند و اگر بیشتر از این حد باد شود، تماس و اصطکاک کمی با سطح جاده خواهد داشت. علاوه بر اینها، عدم تنظیم فشار باد لاستیکها منجر به افزایش مصرف سوخت نیز میشود. ضمناً تنظیم باد لاستیک زاپاس را نیز فراموش نکنید.اطمینان حاصل کنید که لاستیک های شما دارای عمق آج کافی هستند و از لاستیک های تابستانی که برای شرایط آب و هوایی گرم طراحی شده اند استفاده کنید.
- مراقبت از باتری
دمای بالا می تواند تبخیر مایع باتری را تسریع کند و منجر به خوردگی شود. باتری را بررسی کنید، پایانه ها را تمیز کنید و مطمئن شوید که به طور ایمن نصب شده است. تست وضعیت باتری را در نظر بگیرید، به خصوص اگر بیش از سه سال از عمر آن گذشته باشد.
- سیالات موتور
سطح روغن موتور را کنترل کنید و توصیه های سازنده را برای تعویض روغن دنبال کنید. دمای بالا باعث می شود روغن سریعتر تجزیه شود. علاوه بر این، گیربکس، فرمان برقی و مایعات ترمز را برای سطوح و وضعیت مناسب بررسی کنید. روغن موتور به کارکرد صحیح موتور و خنک نگه داشتن آن کمک میکند؛ بنابراین تعویض روغن موتور در فصل گرم تابستان الزامی است. در صورتی که سطح روغن موتور پایین رفته، روی آن روغن بریزید. رنگ روغن باید زرد مایل به قهوهای باشد؛ در غیر این صورت باید روغن را کلاً عوض کنید. به طور کلی به اعتقاد افراد متخصص، روغن موتور را هر 3000 مایل یک بار باید تعویض کرد.
ترفندهای جوش آوردن ماشین در فصل گرما
- چنانچه در حین رانندگی در فصل گرما، خودرویتان جوش آورد، بلافاصله به کنار جاده یا خیابان بروید و خودرویتان را در محلی ایمن، متوقف کنید.
- زمانیکه خودرویتان جوش آورده، به هیچ وجه نباید خودرو را خاموش کنید چراکه در صورت خاموششدن خودرو، حرکت آب درون رادیاتور متوقف شده و خنککاری موتور نیز نیمهکاره باقی میماند. به همین دلیل، امکان چسبیدن رینگ پیستونها به دیواره سیلندر وجود دارد و اگر چنین چیزی رخ دهد، صدمات جدی به مجموعه موتور وارد میشود.
- بعد از پارک کردن خودرو، ابتدا زیر کاپوت را نگاه کنید و مطمئن شوید که هنوز درپوش رادیاتور، سر جای خودش قرار داشته باشد. در صورت اطمینان از این موضوع، کاپوت را به آرامی و احتیاط بالا بزنید.
- هیچ عجلهای برای بازکردن درپوش رادیاتور نداشته باشید! اجازه دهید دقایقی بگذرد تا شاید دمای رادیاتور نیز کاهش یابد.
- بعد از گذشت چندین دقیقه، حالا بهتر است اندکی آب، روی درپوش رادیاتور بریزید تا از گرمای درپوش کاسته شود. همچنین مراقب باشید که آب، روی بلوک موتور نریزد چراکه باعث صدمه دیدن و حتی ایجاد ترک در بدنه موتور خواهد شد.
- با کمک دستمال ضخیم یا پارچه یا لنگ، درپوش را اندکی بچرخانید طوریکه باز نشود اما بخار و آب داغ بتواند از آن خارج شود. بازهم تاکید میکنیم که به هیچ وجه درپوش رادیاتور را بلافاصله باز نکنید و آنرا فورا از روی رادیاتور برندارید! چراکه در اینصورت، آب داغ درون رادیاتور، فوران کرده و ممکن است صدمات بسیار خطرناکی به همراه داشته باشد.
- بعد از آنکه اندکی درپوش را چرخاندید و آب یا بخار از درون رادیاتور تخلیه شد، با احتیاط کامل و به آرامی، درپوش را بچرخانید و آن را از روی رادیاتور بردارید. حالا وقت آن است که مایع رادیاتور را به درون مخزن بریزید. فراموش نکنید که از ریختن آب درون رادیاتور، اکیدا خودداری کنید.